Αισιόδοξη η Cisco Systems για το 2004

O Jonh Chambers, ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco Systems, αισιοδοξεί ότι οι εταιρίες - πελάτες της θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε τεχνολογία της πληροφορικής το 2004, ”σπάζοντας” την παραδοσιακή τακτική της εταιρίας να αποφεύγει τις προβλέψεις στα μέσα του τριμήνου.

Αισιόδοξη η Cisco Systems για το 2004
Ο John Chambers, ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco Systems, αιφνιδίασε τους οικονομικούς αναλυτές σπάζοντας την παραδοσιακή τακτική της εταιρίας να αποφεύγει προβλέψεις στα μέσα των οικονομικών τριμήνων, εκτιμώντας ότι οι εταιρίες - πελάτες της Cisco θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε τεχνολογία της πληροφορικής το 2004, γεγονός που θα επιτρέψει τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού.

Τα θετικά σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Cisco οδήγησαν σε άνοδο 1,5% (στα 23,58 δολάρια) τη μετοχή της εταιρίας στη Wall Street, παρόλο που ο Chambers συνέχισε να διατυπώνει τις εκτιμήσεις του!

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Cisco, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας θα αυξηθούν κατά 20%, με μακροπρόθεσμο στόχο τα κέρδη ανά εργαζόμενο να φθάσουν στα 1 εκατ. δολάρια, από τα 596.000 δολάρια του τρίτου τριμήνου!

Η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με μεγάλες εταιρίες στο μακροπρόθεσμο διάστημα αποτελεί επιδίωξη της Cisco, για να αντιμετωπίσει την ένταση του ανταγωνισμού και τις ανάγκες διαρκούς επέκτασης της παρουσίας της στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v