Ανεβαίνει η Ευρώπη, ”κοιμάται” ακόμα η Wall

H κατάκτηση των 10.000 μονάδων από τον δείκτη Dow Jones εμπνέει κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι κινήσεις της ίδιας της Wall προβλέπονται σήμερα επιφυλακτικές, εν αναμονή κρίσιμων macro για την αμερικανική οικονομία.

H κατάκτηση των 10.000 μονάδων από τον δείκτη Dow Jones εμπνέει κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά για σήμερα οι κινήσεις στη Wall Street προβλέπονται, προς το παρόν, επιφυλακτικές, εν αναμονή κρίσιμων macro για την αμερικανική οικονομία.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια λήξης Μαρτίου παραμένουν πρακτικώς αμετάβλητα για τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες και συγκεκριμένα Βλέπουν” σχεδόν αμετάβλητο τον Standard & Poor’s στις 1.072 μονάδες (+0,01%), τον Nasdaq στις 1.422 μονάδες (+0,04%) και τον Dow στις 9.960 μονάδες (+0,06%).

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, καθώς και, κυρίως, τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, που προβλέπεται να σημειώσει άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών.

Θετική προβλέπεται η επίδραση της Adobe Systems, της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικών για γραφιστικά στον κόσμο, που ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις τριμήνου. Υποχώρηση προβλέπεται για την Halliburton, η οποία ερευνάται για κατηγορίες υπερχρέωσης σε συμβόλαια ανοικοδόμησης του Ιράκ.

Ευοίωνες είναι οι ευρωπαϊκές επιχειρηματικές ειδήσεις, με τις εταιρίες αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών (Phillips, DaimlerChrysler) να καθοδηγούν τις ανοδικές τάσεις, καθώς η εμφάνισή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ισχύ της οικονομίας.

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση δυναμικής ανόδου στην βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες παραμένουν ψηλά, με τον FTSE να ενισχύεται 0,4% στις 4.348 μονάδες, τον DAX 0,9% υψηλότερα στις 3.894 μονάδες και τον CAC 0,6% υψηλότερα στις 3.488 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v