Εκτίναξη 1,3% στην γαλλική βιομηχανική παραγωγή

Με ρυθμό 1,3%, τον ταχύτερο από τον Αύγουστο 2001, αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Οκτώβριο, χάρη στη βελτίωση της προσφοράς ενέργειας και καταναλωτικών αγαθών. Τα στοιχεία ενισχύουν ουν της ανοδικές τάσεις του ευρώ, που κινείται στα 1,2248 δολάρια.

Εκτίναξη 1,3% στην γαλλική βιομηχανική παραγωγή
Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο 2001 αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Οκτώβριο, χάρη στη βελτιωμένη προσφορά ενέργειας, καταναλωτικών αγαθών και εξαρτημάτων.

Τα στοιχεία ενισχύουν τις ανοδικές τάσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου. Η βιομηχανική παραγωγή στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε 1,3% από τον Σεπτέμβριο, όταν είχε σημειώσει άνοδο 0,5%. Οι οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο 0,5% για τον Οκτώβριο.

Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε 5,3% και των καταναλωτικών ειδών 2,2%. Η παραγωγή εξαρτημάτων, όπως ημιαγωγών και μεταλλικών ειδών, αυξήθηκε 1%.



Υπενθυμίζεται ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία εκτινάχθηκε στο 2,4% τον Οκτώβριο, με τον υψηλότερο ρυθμό τριετίας, ενώ η ιταλική παραγωγή παρέμεινε τον ίδιο μήνα σταθερή.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη οι επενδύσεις ανακάμπτουν, αν και με συντηρητικό και σταδιακό ρυθμό, όπως σημειώνουν οι οικονομολόγοι.

Το ευρώ αντιδρά με ανοδικές τάσεις στην ανακοίνωση των στοιχείων και διαμορφώνεται στα 1,2248 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v