Μπους: Δεν τελειώνει η βία με τη σύλληψη Σαντάμ

Την άποψη ότι η βία δεν θα σταματήσει μετά τη σύλληψη του Σ. Χουσεΐν εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος. Τζ. Μπους, ενώ όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο άλλοτε πανίσχυρος ηγέτης είναι εκτός Ιράκ.

Μπους: Δεν τελειώνει η βία με τη σύλληψη Σαντάμ
Την εκτίμηση ότι η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν δεν πρόκειται να σημάνει το τέλος του κύκλου της βίας στο Ιράκ εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζ, Μπους, σχολιάζοντας τη σύλληψη του άλλοτε πανίσχυρου ιρακινού ηγέτη.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν συνελήφθη το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου στη γενέτειρά του, στο Τικρίτ από αμερικανικές δυνάμεις.



Η εικόνα της ”κρύπτης” του Σ. Χουσεΐν, που μεταδόθηκε από όλα τα τηλεοπτικά πρακτορεία, διέψευσε τις εκτιμήσεις που υπέθεταν ότι ο έκπτωτος ηγέτης θα κρυβόταν σε κάποιο υπερσύγχρονο υπόγειο καταφύγιο με ισχυρότατη φρουρά.

Στην πραγματικότητα, ο Σ. Χουσεΐν συνελήφθη μέσα σε ένα αυτοσχέδιο λαγούμι, κυριολεκτικά θαμμένος τρία περίπου μέτρα κάτω από τη γη, ενώ μια κατασκευή των συνεργατών του επέτρεπε να λαμβάνει αέρα από την επιφάνεια της γης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, είχε μαζί του το ποσό των 750.000 δολαρίων, καθώς και ένα περίστροφο προς το οποίο όμως δεν κινήθηκε καθόλου της στιγμή της σύλληψης.

Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η πιθανότητα ο Σαντάμ να είναι ακόμη σε ιρακινό έδαφος θα πρέπει να αποκλειστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v