Ανοδικά ευρωαγορές, δολάριο και futures

Βελτίωση της ψυχολογίας επενδυτών και καταναλωτών στις ΗΠΑ και άρα ανάκαμψη της οικονομίας προοιωνίζει η σύλληψη του Σαντάμ. Θετικά αντιδρούν οι ευρωαγορές, ενώ ανοδικά είναι και τα futures στη Wall. Κέρδη και για το δολάριο, υποχωρεί το πετρέλαιο.

Βελτιώθηκε σαφώς η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές μετά τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν, επισημαίνουν αναλυτές, καθώς θεωρείται ότι αυτή η νίκη της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας θα ανακουφίσει τους Αμερικανούς καταναλωτές και θα δώσει ώθηση στην ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη αντιδρούν με έντονα ανοδικές τάσεις στις εξελίξεις, ενώ ισχυρή άνοδο προοιωνίζουν και τα futures των αμερικανικών δεικτών.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow διαμορφώνονται με άνοδο της τάξης του 0,25% στις 10.035 μονάδες, του S&P άνοδο 1,07% στις 1.085,5 μονάδες και του Nasdaq 1,58% στις 1.445 μονάδες. Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν από τις πλέον κερδισμένες στη φετινή άνοδο της Wall Street.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE περιόρισε ελαφρώς τα κέρδη του, μετά την αρχική εκτίναξη και κινείται στις 4.374 μονάδες, με άνοδο 0,61%. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX διατηρεί έντονα ανοδικές τάσεις 1,26% στις 3.909 μονάδες, όπως και ο CAC στο Παρίσι (3.511,25 μονάδες με άνοδο 1,17%).

Με κέρδη αντιδρά και το δολάριο, που κινείται στα 1,2222 δολάρια ανά ευρώ, ενώ πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου (-2,5% στα 29,6 δολ. ανά βαρέλι στο Λονδίνο), καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές αύξησης της προσφοράς του ιρακινού πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζουν και τα επενδυτικά ”καταφύγια”, όπως ο χρυσός (-1,8%) και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές για τις μετοχές.

Τα κέρδη του δολαρίου και η πτώση των αμερικανικών ομολόγων και του πετρελαίου περιορίστηκαν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη που ακολούθησαν τη σύλληψη του ιρακινού δικτάτορα.

Πάντως, η επιτυχία της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της επενδυτικής και καταναλωτικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v