Η Henkel αγοράζει την αμερικανική Dial

Η γερμανική εταιρία Henkel θα εξαγοράσει την αμερικανική Dial Corp. προς 2,9 δισ. δολ. σε ρευστό, προσθέτοντας στα περιουσιακά της στοιχεία κορυφαίες μάρκες όπως το σαπούνι Dial και το απορρυπαντικό Purex.

Η Henkel αγοράζει την αμερικανική Dial
Η γερμανική εταιρία Henkel θα εξαγοράσει την αμερικανική Dial Corp. προς 2,9 δισ. δολ. σε ρευστό, διευρύνοντας την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ και προσθέτοντας στα περιουσιακά της στοιχεία μάρκες όπως το σαπούνι Dial και το απορρυπαντικό Purex.

Η Henkel, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Schwarzkopf, τα σαπούνια Fa και τα απορρυπαντικά Persil, θα πληρώσει 28,75 δολάρια ανά μετοχή, 11% περισσότερο από την τιμή στο τελευταίο κλείσιμο της Dial. Τα λειτουργικά κέρδη της Dial διαμορφώθηκαν στα 220 εκατ. δολάρια και οι πωλήσεις στα 1,3 δισ. δολ. το 2002.

Η γερμανική εταιρία, που εδρεύει στο Ντίσελντορφ, επεκτείνεται στο εξωτερικό καθώς μειώνονται οι πωλήσεις της στην εθνική αγορά εξαιτίας των υποτονικών καταναλωτικών δαπανών. Με την εξαγορά συμπληρώνει ένα κενό στην διεθνή παρουσία της. Τα σαπούνια Dial βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων στις ΗΠΑ, με μερίδιο 1/5 στην αγορά, ενώ το Purex είναι το Νο2 απορρυπαντικό.

Η συμφωνία, που πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και τις εποπτικές αρχές, ακολουθεί την αποτυχημένη προσπάθεια της Henkel να εξαγοράσει στις αρχές του χρόνου τη γερμανική Wella, την οποία τελικώς απέκτησε ο αμερικανικό κολοσσός Procter & Gamble.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v