CSFB: Στροφή σε τράπεζες- telecoms το 2004

Επιπλέον κέρδη διαβλέπει για τις ευρωαγορές στο 2004 η CSFB, προβλέποντας ότι οι καθοδηγητικοί κλάδοι θα είναι οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες.

CSFB: Στροφή σε τράπεζες- telecoms το 2004
Περαιτέρω κέρδη και στροφή στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση προβλέπει για τις ευρωαγορές στο 2004 η Credit Suisse First Boston.

Ο οίκος εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια μεταστροφής στους κλάδους που καθοδήγησαν τις ευρωπαϊκές αγορές κατά το 2003 και διαβλέπει ”στροφή” του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και ειδικά στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.

Ο οίκος εκτιμά, ότι οι εν λόγω κλάδοι προσφέρουν καλύτερη ποιότητα, πιο αξιόπιστους ρυθμούς ανάπτυξης, ρευστότητα και– καθώς για μια περίοδο οι αποδόσεις τους ήταν χαμηλότερες από αυτές των αγορών- καλή αξία συγκριτικά με τους τίτλους που κράτησαν τα πρωτεία της ανόδου στη φετινή χρονιά.

Συγκεκριμένα για τον τραπεζικό κλάδο, η CSFB προβλέπει μικτές τάσεις.

Οι χρηματιστηριακές δραστηριότητες των τραπεζών θα παραμείνουν πιεσμένες αλλά χάρη στην ανάκαμψη των νέων εκδόσεων, ο οίκος προβλέπει ότι τα τραπεζικά έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα θα είναι ενισχυμένα 5% με 8%.

Ανάκαμψη εκδηλώνουν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις καθώς και οι προμήθειες από τις συμφωνίες, οπότε και προβλέπεται βελτίωση 10% με 15% στο 2004 για τα τραπεζικά έσοδα από τη δραστηριότητα αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v