Θετικό κλίμα στις αγορές από πετρελαϊκές - futures

Τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών, που κυμαίνονται πάνω από το 1%, οδηγούν εκ νέου σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεπικουρούνται από την εκτίναξη του γερμανικού δείκτη Ifo στο υψηλό τριών ετών. Premium εμφανίζουν τα αμερικανικά futures, εν αναμονή των στοιχείων για επιδόματα ανεργίας, δείκτη των δεικτών και Φιλαδέλφεια Fed.

Τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών, που κυμαίνονται πάνω από το 1%, οδηγούν εκ νέου σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, συνεπικουρούμενης της εκτίναξης του γερμανικού δείκτη Ifo στο υψηλό τριών ετών.

Premium εμφανίζουν τα αμερικανικά futures, εν αναμονή των στοιχείων για επιδόματα ανεργίας, δείκτη των δεικτών και Φιλαδέλφεια Fed.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo εκτινάχθηκε στο υψηλό τριετίας το Δεκέμβριο, διαμορφούμενος στο 96,8 έναντι του 95,7 του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η άνοδος των futures για το αργό πετρέλαιο σε υψηλό 9μήνου, ενίσχυσε την αισιοδοξία μεταξύ των εταιριών του πετρελαϊκού κλάδου. Κέρδη περί το 1,2% καταγράφει η Royal Dutch Shell Petroleum, ενώ και η BP ενισχύεται περί το 1,3%.

Χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Volkswagen συντηρώντας παράλληλα και τις πιέσεις στον DAX, καθώς η Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης σε A2 από Α1, ενώ το outlook για τη σύστασή της παραμένει ”negative” σύμφωνα με τη Moody’s.

Πτωτικά κινείται ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές των Alcatel και ARM Holdings να καταγράφουν αρνητική πορεία. Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μετοχές που έχουν αγγίξει υψηλά επίπεδα και προχωρούν σε πωλήσεις εν όψει των εορτών.

Κατά 3,3% ενισχύεται η μετοχή της ασφαλιστικής Britannic Group, ύστερα από την ανακοίνωση για καταβολή μερίσματος της τάξης των 10 πενών ανά μετοχή.

Κέρδη 0,9% καταγράφει η Tesco, καθώς η βρετανική εταιρία πωλήσεων λιανικής κατέγραψε άνοδο πωλήσεων κατά 10% για το τρίμηνο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας στις 365.000 από τις 378.000 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ άνοδο κατά 0,3% εκτιμάται για το δείκτη των δεικτών το Νοέμβριο. Ο δείκτης Φιλαδέλφεια Fed εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 25 από το 25,6 του Νοεμβρίου.

Ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,71% στις 4385,0 μονάδες, ενώ κέρδη 0,09% καταγράφει ο DAX στις 3851,22 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται περί το 0,29% στις 3489,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v