Deutsche Boerse: Ετοιμο το Global Clearing Link

Ενα βήμα πιο κοντά στον αμερικανικό βραχίονα Eurex US βρίσκεται η μονάδα παραγώγων του Deutsche Boerse, Eurex καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Global Clearing Link. Το Eurex ξεπέρασε στις 17/12 τον αριθμό των 1 δισ. συμβολαίων.

Deutsche Boerse: Ετοιμο το Global Clearing Link
Ολοκληρώθηκαν οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία και λειτουργία του Global Clearing Link, όπως ανακοίνωσαν η αμερικανική εταιρία εκκαθαρίσεων συναλλαγών επί παραγώγων, The Clearing Corporation (CCorp) και η Eurex Clearing AG.

Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνεται σε σχετικό report της Market ΑΧΕΠΕΥ, που είναι μέλος του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, η μονάδα παραγώγων του Deutsche Boerse, Eurex, ήρθε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση της λειτουργίας του αμερικανικού βραχίονα, Eurex US από την 1η Φεβρουαρίου 2004 όπως έχει τεθεί βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Σημειώνεται πως μέσω του Global Clearing Link που αναμένεται να λειτουργήσει από τις 28 Μαρτίου 2004, οι επενδυτές θα έχουν την ευχέρεια επιλογής των εκκαθαρίσεων των συναλλαγών τους επί χρηματοοικονομικών παραγώγων εκφρασμένων σε δολάρια ή ευρώ είτε μέσω της Eurex Clearing είτε μέσω της Clearing Corporation με δυνητικό όφελος από την εξοικονόμηση των margins που θα ξεπερνά τα 2,5 δισ. δολάρια.

Η ολοκλήρωση των διεργασιών για τη λειτουργία του Global Clearing Link αποτελεί εδραίωση της βασικής υποδομής για τη λειτουργία του Eurex US μέσω του οποίου αρχικά θα εκτελούνται πράξεις σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί τίτλων σταθερής απόδοσης με βάση το ευρώ ή το δολάριο.

Τέλος, σημειώνεται πως το Eurex ξεπέρασε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου τον αριθμό των 1 δισ. συμβολαίων που έχουν συναλλαχθεί μέσω της εν λόγω αγοράς παράγωγων του Deutsche Boerse στη διάρκεια ενός χρόνου, ξεπερνώντας τον όγκο αντίστοιχων συναλλαγών του 2002 κατά 20% (το 2002 πραγματοποιήθηκαν 801 εκατ. συμβόλαια) και κατά 120% και πλέον την επίδοση του 2000 (όπου είχαν πραγματοποιηθεί 454 εκατ. συμβόλαια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v