Ευρώ και Volkswagen πιέζουν τις ευρωαγορές

Η υποβάθμιση της Volkswagen από τη Moody’s, που επηρεάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και η διατήρηση του ευρώ πάνω από τα 1,24 δολάρια, δημιουργούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη καταγράφουν οι ενεργειακές μετοχές, ύστερα από την άνοδο των futures του αργού πετρελαίου, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

Η υποβάθμιση της Volkswagen από τη Moody’s, που επηρεάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και η διατήρηση του ευρώ πάνω από τα 1,24 δολάρια, δημιουργούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη καταγράφουν οι ενεργειακές μετοχές, ύστερα από την άνοδο των futures του αργού πετρελαίου, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

Ειδικότερα, τα futures στο αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι οι χιονοθύελλες αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση μειώνοντας παράλληλα τα αποθέματα.

Υψηλότερα κινούνται τόσο η BP, όσο και η Shell Transport & Trading Co.

Χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Volkswagen, καθώς η Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης σε A2 από Α1, ενώ το outlook για τη σύστασή της παραμένει ”negative” σύμφωνα με τη Moody’s.

Εξάλλου, μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο της 3ετίας.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4349,9 μονάδες με απώλειες 0,10%, ενώ στις 3829,84 μονάδες με πτώση 0,49% κινείται ο DAX. O CAC 40 σημειώνει πτώση 0,35% στις 3467,75 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v