”Ξεκουράζονται” οι ευρωαγορές εν αναμονή της Wall

Μικτή είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές ”ζυγίζουν” ποικίλες επιχειρηματικές ειδήσεις, ενώ οι όγκοι των συναλλαγών περιορίζονται λόγω... διακοπών. Πτωτικά κινούνται τα futures στη Wall μετά τα χθεσινά νέα υψηλά έτους στην αμερικανική αγορά.

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς η αγορά ”ζυγίζει” ποικίλες επιχειρηματικές ειδήσεις και οι όγκοι των συναλλαγών περιορίζονται στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών δεικτών υποχωρούν λόγω κόπωσης μετά την επίτευξη υψηλών έτους στη χθεσινή συνεδρίαση. Σήμερα δεν αναμένονται σημαντικές ειδήσεις σε επιχειρηματικό ή μακροοικονομικό επίπεδο, υπάρχει όμως η τριμηνιαία λήξη options και futures, που προμηνύει νευρικότητα στις συναλλαγές.

Τα futures Μαρτίου του δείκτη Standard & Poor’s υποχωρούν οριακά 0,05% στις 1.089 μονάδες και του Νasdaq 0,24% στις 1.430 μονάδες. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones ενισχύονται 0,94%.

Η μετοχή της Nike, που έχει ενισχυθεί 50% στο 2003, υποχωρεί στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, μολονότι ανακοίνωσε καλύτερα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα β’ τριμήνου (+18% στα 179,1 εκατ. δολάρια). Η μετοχή της Microsoft δεν αντιδρά στην ανακοίνωση νέας προσφυγής εναντίον της από τη RealNetworks.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE κινείται το μεσημέρι με άνοδο 0,29% στις 4.410 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,53% στις 3.891 μονάδες και ο CAC με πτώση 0,34% στις 3.491 μονάδες.

Πτώση 1% σημειώνει η μετοχή της Roche, καθώς πιέζονται οι τίτλοι μετοχών που δεν συνδέονται άμεσα με τον οικονομικό κύκλο, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες.

Αντιθέτως, ευνοούνται μετοχές που ακολουθούν στενά την πορεία της ευρύτερης οικονομίας, όπως η Siemens, που ενισχύεται 1,4%, και η LVMH, που ανεβαίνει 1,4% μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων από την Gucci.

Αρνητική επίδραση σε ψυχολογικό επίπεδο εξακολουθεί να δημιουργεί η κρίση ρευστότητας της ιταλικής γαλακτοκομίας Parmalat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v