Το θετικό κλίμα της Wall ακολουθεί η Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, που διατηρούνται σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους, μετά τα ευοίωνα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της Gucci, προβλέπονται εξελίξεις σε Deutsche Bank, Munich Re.

Ανοδικές τάσεις σημειώνουν οι ευρωαγορές, διαμορφούμενες σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά έτους, μετά τα τελευταία αισιόδοξα νέα για την αμερικανική οικονομία, που βελτιώνουν τις εξαγωγικές προοπτικές της Ευρώπης.

Ικανοποιητικά επιδρούν στην αγορά τα αποτελέσματα της Gucci, που ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου καλύτερα από τις προβλέψεις και προέβλεψε ”εξαιρετική” πορεία για την υπόλοιπη χρονιά.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κινείται με άνοδο 0,28% στις 4.409 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ανεβαίνει 0,40% στις 3.885,00 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι 0,42% στις 3.518 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Financial Times”, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η Deutsche Bank, θα ανακοινώσει, ίσως και σήμερα, ότι πωλεί το ταμείο ιδιωτικών κεφαλαίων για διεθνείς επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία προς 1,2 δισ. δολ.

Επίσης, η γερμανική Handelsblatt γράφει ότι η μεγαλύτερη εταιρία αντασφαλίσεων στον κόσμο, η Munich Re, θα μειώσει το μερίδιό της στις Allianz και HVB για να μειώσει το άνοιγμά της στη βιομηχανία οικονομικών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v