Διψήφια ανάπτυξη κερδών το 2004 βλέπει η Siemens

Διατηρεί αμετάβλητους τους στόχους μονοψήφιας ανάπτυξης πωλήσεων και διψήφιας ανάπτυξης κερδών η Siemens, στις προβλέψεις για το 2003/4, ακόμη και με ισοτιμία του ευρώ στα 1,30 δολάρια.

Διψήφια ανάπτυξη κερδών το 2004 βλέπει η Siemens
Ακόμη κι αν η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωθεί στα 1,30 δολάρια, η Siemens θεωρεί εφικτούς τους στόχους για μονοψήφια ανάπτυξη ετήσιων πωλήσεων και διψήφια ανάπτυξη καθαρών κερδών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Δρ. von Pierer, επανέλαβε στο πλαίσιο συζήτησης για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2003/4, ότι ακόμα και με τη συνεχιζόμενη ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι ενοποιημένες πωλήσεις του γερμανικού ομίλου δύνανται να αυξηθούν κατά μονοψήφιο ποσοστό στη διάρκεια του 2003/4, ενώ ο ρυθμός αύξησης των καθαρών κερδών θα είναι διψήφιος.

Οι εκτιμήσεις της Siemens βασίζονται με την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ να διαμορφώνεται στα 1,20 δολάρια. Ωστόσο, οι περισσότερες μονάδες της Siemens σχεδιάζουν τους προϋπολογισμούς τους με σενάρια στα οποία η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ διαμορφώνεται έως τα 1,30 δολάρια.

Όπως ανέφερε λοιπόν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ακόμα και στο ενδεχόμενο που το ευρώ εκτιναχθεί στα 1,30 δολάρια, η Siemens θεωρεί ότι οι στόχοι που έχει θέσει για πωλήσεις και κέρδη εντός του 2003/4 θα είναι, έστω και στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας των εκτιμήσεών της, εφικτοί.

Μετά την διατήρηση σταθερών προβλέψεων της Siemens για το οικονομικό έτος 2003/4, ο χρηματο-οικονομικός όμιλος HVB Group εκτιμά ότι οι πωλήσεις του γερμανικού ομίλου θα αυξηθούν στο τρέχον οικονομικό έτος κατά περίπου 6% κοντά στα 78.9 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της Siemens μπορεί να αυξηθούν έως 13,9% και να διαμορφωθούν στα 2,9 δισ. ευρώ.

Η αξιολόγηση της HVB για τη μετοχή της Siemens είναι ”υπεροχή” με τιμή στόχο στα 69 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v