Γαλλία: Πτώση 7ετίας στις καταναλωτικές δαπάνες

Οι Γάλλοι καταναλωτές περιόρισαν κατά 2,8% -η μεγαλύτερη πτώση επτά ετών- τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο. Στο 10% ”βλέπει” την ανεργία η Insee στο α’ τρίμηνο του επόμενου χρόνου.

Γαλλία: Πτώση 7ετίας στις καταναλωτικές δαπάνες
Περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν περιόρισαν οι Γάλλοι καταναλωτές τον μήνα Νοέμβριο τις δαπάνες, ειδικά σε ρούχα και αυτοκίνητα, μετά από δύο μήνες αύξησης των καταναλωτικών εξόδων.

Οι δαπάνες υποχώρησαν 2,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν είχε σημειωθεί αύξηση 0,9%, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία Insee. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα υποχωρήσουν 1,2%.

Ο ρυθμός μείωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στη γαλλική αγορά τα τελευταία επτά χρόνια και αποδίδεται κυρίως στην ανασφάλεια για την απασχόληση.

Η Insee προβλέπει ότι το ποσοστό της ανεργίας στη γαλλική οικονομία θα προσεγγίσει το 10% στο α’ τρίμηνο του 2004 από 9,7% τον Οκτώβριο. Οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων, όπως η Pinault-Printemps-Redoute, υπέστησαν μείωση πωλήσεων 12% το Νοέμβριο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες σε ρούχα υποχώρησαν στο εξεταζόμενο διάστημα 9,2% από τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε σημειωθεί αύξηση 6,3%, ενώ οι δαπάνες σε αυτοκίνητα υποχώρησαν 5,7% μετά από πτώση 3,8% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v