Εορταστική διάθεση στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά την αναρρίχηση του Dow Jones στα υψηλότερα επίπεδα 19 μηνών στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. Κινητικότητα στην Arcelor, κέρδη σε Vivendi, Vodafone.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά την αναρρίχηση του Dow Jones στα υψηλότερα επίπεδα 19 μηνών.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κινείται με κέρδη 0,15% στις 4.430 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη άνοιξε με θεαματική άνοδο 0,87% στις 3.910 μονάδες και παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,48% στις 3.512 μονάδες.

Ο αμερικανικός δείκτης κινήθηκε σε ρεκόρ 19μήνου για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση της Wal-Mart Stores για αυξημένες πωλήσεις το Σαββατοκύριακο και την εκτίμηση της Ford για βελτιωμένα κέρδη 2003.

Κινητικότητα εμφανίζεται στον τίτλο της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, της Arcelor, που συμφώνησε με τη Nippon Steel και τη Shanghai Baosteel για την κατασκευή εγκαταστάσεων στην Κίνα.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η BP ανακοίνωσε την εξαγορά μεριδίου 35% στη μονάδα παραγωγής ενέργειας των μεγαλύτερων διυλιστηρίων πετρελαίου της Νοτίου Κορέας.

Mε κέρδη αντιδρούν οι μετοχές των Vivendi Universal και Vodafone Group μετά την ανακοίνωση ότι η τηλεφωνική εταιρία SFR που ελέγχουν θα πληρώσει μερίσματα 3,2 δισ. ευρώ του χρόνου.

Η Vivendi που κατέχει το 55,8% της SFR θα λάβει 1,8 δισ. ευρώ σε μερίσματα. Η Vodafone κατέχει το 43,9%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v