”Ατσάλινη” ένωση Arcelor, Nippon Steel, Baosteel

Την κατασκευή ενός έργου - ορόσημο στη Σαγκάη, που θα θέσει νέα στάνταρ στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσαν οι πανίσχυρες χαλυβουργίες Arcelor, Nippon Steel και Baosteel.

”Ατσάλινη”  ένωση Arcelor, Nippon Steel, Baosteel
Η Arcelor, σε συνεργασία με τη Nippon Steel και τη Shanghai Baosteel ανακοίνωσαν την κατασκευή εγκαταστάσεων 800 εκατ. δολαρίων στην Κίνα, που θα βοηθήσει τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Κίνας να θέσουν νέα στάνταρ στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εγκαταστάσεις της Σαγκάης θα παράγουν 1,7 εκατ. μετρικούς τόνους χαλυβδόφυλλα τον χρόνο και θα αρχίσουν τις πωλήσεις προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο γ’ τρίμηνο του 2005. Η Baosteel θα κατέχει μερίδιο 50% στην κοινοπραξία, η Nippon Steel 38% και η Arcelor 12%.

Η κοινοπραξία θα βοηθήσει τους ομίλους να προσφέρουν ατσάλι κοινής ποιότητας για τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων που κατασκευάζουν οχήματα στην Κίνα.

Η Κίνα προβλέπεται ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα ξεπεράσει τη Γερμανία και θα πάρει την τρίτη θέση διεθνώς στην κατασκευή αυτοκινήτων, μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Η Nippon Steel, η Νο2 χαλυβουργία της Ιαπωνίας σε πωλήσεις, όπως και άλλες εταιρίες, είναι υποχρεωμένη να συμμαχήσει με Κινέζους εταίρους, αλλιώς κινδυνεύει να χάσει μερίδια αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v