Υποτονικό το κλίμα σε Λονδίνο και Παρίσι

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι αγορές σε Λονδίνο και Παρίσι οδηγούμενες κυρίως από τις θετικές προβλέψεις της Micron Technology και τον κλάδο των ημιαγωγών. Υποτονικό το κλίμα και χαμηλοί οι όγκοι συναλλαγών. Κλειστή η Φρανκφούρτη. Μικρές μεταβολές στη Wall Street δείχνουν τα futures.

Κέρδη λιγότερα της μισής ποσοστιαίας μονάδας εμφανίζουν οι αγορές του Παρισιού και του Λονδίνου, ενώ οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί και το κλίμα κρίνεται σαφώς υποτονικό.

Χωρίς σχεδόν καθόλου εταιρικά νέα ή σημαντικές μακροοικονομικές ειδήσεις, η συνεδρίαση σήμερα μοιάζει βασανιστικά αργή, σχολίαζε πριν λίγη ώρα στους Financial Times χρηματιστής του Σίτι.

Την ήπια άνοδο στις ευρωαγορές οδηγεί ο κλάδος των ημιαγωγών, μετά την είδηση ότι η αμερικανική Micron Technology προέβλεψε κέρδη που ξεπερνούν τις προβλέψεις έναντι ζημιών το προηγούμενο έτος.

Η STMicro κέρδιζε πριν λίγη ώρα 0,8%, ενώ η Ολλανδική ASML περίπου 1,6%.

Ηπια θετική είναι η τάση που έρχεται από τις αμερικανικές αγορές, όπου η συνεδρίαση θα διαρκέσει μέχρι τις 20.00 ώρα Ελλάδας. Αυτή την ώρα τα futures του Nasdaq είναι οριακά υψηλότερα, ενώ αυτά του Dow Jones δεν εμφανίζουν μεταβολή.

Εξάλλου στις ΗΠΑ, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Νοεμβρίου, ενώ στις 17.00 αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Αναλυτικότερα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθούν στις 355.000, έναντι προηγούμενης επίδοσης στις 353.000, ενώ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών Νοεμβρίου εκτιμώνται στο 0,6%, από 3,3% τον Οκτώβριο. Πτώση αναμένεται όμως και για τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν από 1,11 δισ. μονάδες, στα 1,10 δισ. μονάδες



Αυτή την ώρα ο FTSE 100 διαμορφώνεται στο _0,09% και τις 4.444 μονάδες, ο CAC 40 στο +0,22% και τις 3.507 μονάδες, ενώ κλειστό παρέμεινε σήμερα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v