Κέρδη 30% για τα μετοχικά Αμοιβαία των ΗΠΑ

Με άνοδο 30%, καλύτερη από του δείκτη S&P, κλείνουν τη χρονιά τα μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια των ΗΠΑ. Στα κεφάλαια που επένδυσαν σε τηλεπικοινωνίες και ορυχεία χρυσού οι μεγαλύτερες αποδόσεις.

Κέρδη 30% για τα μετοχικά Αμοιβαία των ΗΠΑ
Τα μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια των ΗΠΑ ενισχύθηκαν 30% και πλέον στη φετινή χρονιά, με την καλύτερη εμφάνιση από το 1999. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν τα κεφάλαια που επένδυσαν σε τηλεπικοινωνίες και ορυχεία χρυσού.

Ένα μέσο μετοχικό κεφάλαιο είχε καλύτερη απόδοση από την άνοδο 26% του δείκτη Standard & Poor και 5 φορές καλύτερη από τη μέση απόδοση 6,4% που είχαν τα ομολογιακά αμοιβαία Κεφάλαια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Καλύτερη απόδοση όλων κατέγραψε το ProFunds Semiconductor UltraSector Fund, με άνοδο 124%. Οι επενδυτές διοχέτευσαν επιπλέον 155 δισ. δολάρια στα μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια φέτος, τα περισσότερα από το 2000.

Η χρηματιστηριακή άνοδος που εκδηλώνεται μετά το ναδίρ του Μαρτίου, υπερκέρασε τις ανησυχίες για τα σκάνδαλα στην ύψους 7,1 τρισ. δολαρίων βιομηχανία Αμοιβαίων Κεφαλαίων που ξέσπασαν στις ΗΠΑ.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια χρυσού, ορισμένα εκ των οποίων επενδύουν επίσης σε εταιρίες αργύρου και πλατίνας, ενισχύθηκαν 52% σε μέσο όρο. Οι τιμές του χρυσού έχουν ενισχυθεί 18% φέτος.

Οι επενδυτές άρχισαν να προσέχουν την εμφάνιση του χρυσού μετά τα μέσα του έτους. Στις 30 Νοεμβρίου τα Α/Κ χρυσού είχαν εξασφαλίσει επιπλέον 1,2 δισ. δολ. σε ”φρέσκο” χρήμα από τους επενδυτές, ποσοστό 16% του συνόλου των εισροών στα κεφάλαια.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια μετοχών τεχνολογίας κέρδισαν 45% και μετοχών τηλεπικοινωνιών 44%, μετά από μια τριετία απωλειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v