Parmalat: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πιστωτές

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, στα πλαίσια του νέου διατάγματος περί χρεοκοπίας που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλίας, υπέβαλε η Parmalat, σύμφνα με τα όσα είπε ο νομικός της εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Parmalat: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πιστωτές
Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, στα πλαίσια των διατάξεων για χρεοκοπία, κατέθεσε η εταιρία Parmalat, σύμφωνα με δήλωση του νομικού της εκπροσώπου, Dario Picone.

Η είδηση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της εταιρίας Parmalat Finanziaria, η οποία είχε ενημερώσει ότι θα καταθέσει αίτηση για χρεοκοπία, μετά την έγκριση από την ιταλική κυβέρνηση έκτακτου διατάγματος.

Το διάταγμα αυτό, επιταχύνει τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της μεγαλύτερης εταιρίας τροφίμων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε χθες αλλαγές στους νόμους περί επιχειρηματικών διασώσεων, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση αναγάγει τον Ενρίκο Μπόντι ειδικό στις εξυγιάνσεις -διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα επικεφαλής της Parmalat- και σε ειδικό επόπτη που θα οδηγήσει την εταιρία στην πτώχευση.

Οι πιστωτές του ομίλου οφείλουν να ”παγώσουν” τις απαιτήσεις τους μέχρι να αναδιοργανωθεί η εταιρία.

Ο Μπόντι και οι εισαγγελικές αρχές θα μελετήσουν τα βιβλία της εταιρίας, η οποία προ τριμήνου ανακοίνωσε ότι έχει ρευστό και ρευστοποιήσιμους τίτλους 4,2 δισ. ευρώ, αλλά σήμερα αδυνατεί να δώσει σε αποπληρωμές το ένα δέκατο αυτού του ποσού.

Σύμφωνα με πηγές των διεθνών πρακτορείων, η Parmalat δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει την ύπαρξη κεφαλαίων ύψους 9 δισ. ευρώ που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v