Στα υψηλά έτους παραμένουν οι ευρωαγορές

Με αισιοδοξία ύστερα από το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα 2ετίας, οι ευρωαγορές κινούνται το πρωί στα υψηλά έτους. Θετικές ενδείξεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε Φρανκφούρτη και Νέα Υόρκη.

Με αισιοδοξία ύστερα από το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα 2ετίας, οι ευρωαγορές κινούνται το πρωί με ανοδικές τάσεις και παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα του 2003.

Ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη κινείται στις 3.991 μονάδες με άνοδο 0,97%, αντλώντας αισιοδοξία μεταξύ άλλων και από την πρόβλεψη ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο θα παραμείνει σε ευνοϊκά επίπεδα (στο 5,5%, αμετάβλητος από τον Δεκέμβριο.)

Ο δείκτης FTSE, μετά τα προηγούμενα κέρδη για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση και το κλείσιμο σε υψηλό 16 μηνών, παραμένει σε θετικό πεδίο και κινείται στις 4.471 μονάδες με άνοδο 0,31%. Στο Παρίσι ο CAC κινείται στις 3.548 μονάδες με κέρδη 0,78%.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές προβλέπουν ελαφρά βελτίωση του δείκτη στο 91,8 από 91,7 τον περασμένο μήνα.

Κέρδη σημειώνουν οι εταιρίες με μεγάλο άνοιγμα στις αμερικανικές εξαγωγές, όπως η Philips και οι κατασκευαστές ημιαγωγών, όπως η STMicroelectronics και η Infineon, που στηρίζονται σε έρευνα της IDC για αυξημένες πωλήσεις ημιαγωγών τον επόμενο χρόνο.

Η ερευνητική εταιρία προβλέπει ότι οι πωλήσεις του κλάδου θα αυξηθούν 18%, στα 188,8 δισ. δολάρια στο 2004, χάρη στην έντονη ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v