Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Η αισιοδοξία για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στη νέα χρονιά οδηγεί σε ανοδική πορεία τις ευρωαγορές. Υποτονική πάντως η εικόνα των λιανικών πωλήσεων στην εορταστική περίοδο.

Η αισιοδοξία για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στη νέα χρονιά στηρίζει την ανοδική πορεία στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κινείται με οριακή άνοδο 0,07%, στις 4.447 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,59%, στις 3.926 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 0,09%, στις 3.513 μονάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του βιομηχανικού και εμπορικού επιμελητηρίου της Γερμανίας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή θα ανακάμψει έως και 2% στο 2004, χάρη στη βελτίωση σε χημικά προϊόντα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Απογοητευτική, πάντως, είναι η εικόνα μέχρι στιγμής από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, καθώς οι ενδείξεις δείχνουν μείωση των πωλήσεων λιανικής σε Γερμανία και Βρετανία, σε σύγκριση με τα περσινά επίπεδα.

Στις λοιπές οικονομικές ειδήσεις, πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας, μετά τη χρεοκοπία της γαλακτοβιομηχανίας Parmalat, η οποία έχει χρέη πλέον των 900 εκατ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v