Χωρίς ορμή οι ευρωαγορές, μικτά τα futures

Χωρίς ιδιαίτερη ορμή κινούνται οι ευρωαγορές το μεσημέρι, παραμένοντας, ωστόσο, στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Επικρατούν αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, ενώ αναμένονται τα στοιχεία για την κατανάλωση και τη μεταποίηση στις ΗΠΑ. Μικτή εικόνα των futures.

Στα υψηλότερα επίπεδα του 2003 παραμένουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και το πρωινό ”κέφι” που ενέπνευσαν τα χθεσινά κέρδη της Wall έχει εμφανώς εκτονωθεί το μεσημέρι και οι επενδυτές περιορίζονται σε τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων πριν από τη λήξη του έτους, ενώ οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί.

Πάντως, έστω και χωρίς μεγάλη ορμή, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχει την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών και κινείται με άνοδο, μετά την ανακοίνωση βελτίωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Μικτή είναι και η εικόνα των futures στη Wall Street, καθώς η αγορά περιμένει κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P κινούνται στις 1.106 μονάδες, προοιωνιζόμενα οριακή πτώση για τον δείκτη, και του Dow Jones στις 10.431 μονάδες, με απώλειες από το προηγούμενο κλείσιμο του δείκτη.

Οι αμερικανικοί δείκτες κλείνουν το έτος με κέρδη για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια. Ο S&P έχει ενισχυθεί 26% φέτος, ο Dow 25% και ο Nasdaq, που έκλεισε χθες πάνω από τις 2.000 μονάδες για πρώτη φορά σε δύο σχεδόν χρόνια, έχει αναρριχηθεί 50%.

Τα macro προβλέπεται να είναι ευνοϊκά και στις σημερινές ανακοινώσεις. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης προβλέπεται ότι παρέμεινε σε υψηλό 14μήνου το Δεκέμβριο, ενώ ο δείκτης μεταποίησης PMI εκτιμάται από οικονομολόγους ότι υποχώρησε ελαφρώς στο 62 από το ρεκόρ 9 ετών του 64,1 όπου είχε αναρριχηθεί το Νοέμβριο.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν οι μετοχές εταιριών ημιαγωγών, μετά την πρόβλεψη για σημαντικά κέρδη 18% του κλάδου στο 2004. Κέρδη 1,12 δολαρίων στα 43,12 δολάρια σημειώνει η μετοχή της Boeing στη γερμανική αγορά, καθώς εξασφάλισε συμβόλαια ύψους 9,5 δισ. δολαρίων από το Αμερικανικό Ναυτικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v