Προβλέψεις για τα macro των ΗΠΑ

Με ενδιαφέρον περιμένουν οι αγορές τα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ. Προβλέπεται μικρή άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης Chicago PMI, καθώς και υποχώρηση της μεταπώλησης υφιστάμενων κατοικιών.

Προβλέψεις για τα macro των ΗΠΑ
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν οι αγορές τα μακροοικονομικά μεγέθη που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ.

Το απόγευμα (17:00 ώρα Ελλάδος) αναμένεται η δημοσίευση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board, του δείκτη μεταποίησης Chicago PMI, καθώς και στοιχεία για τη μεταπώληση υφιστάμενων κατοικιών.



Η καταναλωτική εμπιστοσύνη συντελεί σημαντικά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και βρέθηκε το Νοέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα μετά το Σεπτέμβριο του 2002.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, που συγκέντρωσε το Bloomberg, η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα παρουσιάσει μικρή ενίσχυση και θα ανέλθει στα επίπεδα των 91,8 μονάδων από 91,7 τον προηγούμενο μήνα, σαν αποτέλεσμα των νέων θέσεων εργασίας και των αυξημένων προσωπικών εσόδων.

Εξάλλου, η μεταπώληση υφιστάμενων κατοικιών εκτιμάται πως θα κινηθεί χαμηλότερα αυτόν το μήνα, στα 6,33 εκατ. από 6,35 εκατ. τον προηγούμενο.

Τέλος, ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI (ανακοίνωση 17:00 ώρα Ελλάδος) εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στις 62 μονάδες το Δεκέμβριο από 64,1 μονάδες το Νοέμβριο. Ωστόσο κάθε διαμόρφωση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v