Υποτονικό κλίμα και μικτές τάσεις στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναμένονται κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης (στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών και παραγγελίες γερμανικών εργοστασίων). Πάντως, ελεαφρά υποχώρηση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Νοέμβριο.

Μικτές τάσεις επικρατούν το πρωί στην Ευρώπη, καθώς αναμένονται κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης.

Ο δείκτης FTSΕ κινείται με οριακή άνοδο 0,04%, στις 4.512 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται οριακά 0,05%, στις 4020 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,23%, στις 3.588 μονάδες.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Kingfisher, βρετανική εταιρία που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον κόσμο στον κλάδο λευκών και οικιακών ειδών, μετά τη φήμη ότι η κορυφαία στον χώρο αμερικανική Home Depot μελετά το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Με πτωτικές τάσεις άνοιξαν οι μετοχές της AstraZeneca, μετά από δημοσίευμα που χαρακτήρισε ”υπερτιμημένες” τις μετοχές της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρώπη σήμερα.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο κλάδος υπηρεσιών, από τις τράπεζες μέχρι τον τουρισμό, βελτιώθηκε τον Δεκέμβριο για έκτο συνεχόμενο μήνα, καθώς και ότι οι νέες παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων αυξήθηκαν εκ νέου.

Απογοητευτικά πάντως ήταν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Νοέμβριο, που υποδεικνύουν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει ακόμη ”φανεί” στις καταναλωτικές διαθέσεις των Γερμανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v