Πάνω από τις 4.000 μονάδες ο Dax

Σημαντικά κέρδη παρουσιάζουν οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του 2004, με τον γερμανικό δείκτη Dax να επανακατακτά μετά από 1,5 χρόνο το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 4.000 μονάδων, χάρη κυρίως στις εξαγωγικές εταιρίες και την τεχνολογία. Ελαφρά πτώση αναμένουν οι αναλυτές για το δείκτη ISM στις ΗΠΑ.

Με ανοδικές τάσεις κινούνται οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του 2004, με τον γερμανικό δείκτη Dax να κατακτά το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 4.000 μονάδων, καθώς η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας βοηθά τους εξαγωγείς της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Οι αγορές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα στοιχεία της νέας χρονιάς για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, με την ανακοίνωση του δείκτη μεταποίηση (ISM) για τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι περιμένουν ελαφρά πτώση του δείκτη στο 61,2 από 62,8 το Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές πάντως παραμένουν περιορισμένες, καθώς πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να απουσιάζουν λόγω εορταστικών αργιών.

Οι κλάδοι που πρωταγωνίστησαν το 2003, όπως η τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες, παραμένουν και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς ως οι κλάδοι με την καλύτερη απόδοση στις ευρωαγορές.

Στη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει επίσης η μετοχή της Adidas Salomon (+2,6% στα 92,6 ευρώ), που ανακοίνωσε πρόβλεψη αισθητά βελτιωμένων πωλήσεων στο β’ εξάμηνο στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη.



Τα μεγαλύτερα κέρδη στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης σημειώνει ο γερμανικός δείκτης Dax, που διέσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου 2002. Ο δείκτης κινείται στις 4.000,88 μονάδες με άνοδο 0,9%.

Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,49% στις 3.575 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,39% στις 4.493 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v