Σε τροχιά ανάκαμψης η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία

Η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία έχει μπει στο δρόμο της ανάκαμψης, αλλά η επιστροφή στα επίπεδα κερδοφορίας του 2000 αναβάλλεται ένα χρόνο ακόμη, για το 2006, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της KPMG.

Σε τροχιά ανάκαμψης η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία
Σε τροχιά ανάκαμψης κινείται η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία, αν και δεν θεωρείται πιθανή η επιστροφή στα προ 4ετίας επίπεδα κερδών έως και το 2006, σύμφωνα με έκθεση του οίκου οικονομικών συμβούλων KPMG.

Η ετήσια έκθεση που συντάσσει ο οίκος μετά από δημοσκόπηση σε 100 κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, δείχνει επίσης ότι υπάρχει έντονη διάθεση για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο, ειδικά στην Ασία.

Στην αντίστοιχη περσινή έκθεση, τα περισσότερα στελέχη θεωρούσαν πιθανή την επιστροφή στα επίπεδα κερδοφορίας του 2000 κατά το έτος 2005. Φέτος όμως, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η επιστροφή αναβάλλεται για έναν ακόμη χρόνο.

Η Toyota είχε τα περισσότερα κέρδη στον κλάδο κατά το οικονομικό της έτος που έληξε τον Μάρτιο 2003. Οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ ξεπέρασαν για άλλη μια χρονιά εκείνες των μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές της KPMG προβλέπουν ότι τα μερίδια των αμερικανικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται στην επόμενη 5ετία.

Στην περσινή χρονιά οι αμερικανικές βιομηχανίες General Motors και Ford δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν την κερδοφορία τους εξαιτίας του ανταγωνισμού από την Toyota, τη Honda και τη Nissan.

Η Chrysler πάντως, αμερικανική μονάδα της γερμανικής DaimlerChrysler, προβλέπεται να ανακοινώσει μικρό κέρδος σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v