Adecco: Το νέο λογιστικό σκάνδαλο της Ευρώπης;

Λογιστικά προβλήματα εντόπισε στη Β. Αμερική μετά την Ahold και η Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία ευρέσεως θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, και ανέβαλε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων 2003. Η βύθιση της μετοχής κατά 38% ”παρασύρει” χαμηλότερα τις ευρωαγορές.

Adecco: Το νέο λογιστικό σκάνδαλο της Ευρώπης;
Η Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία ευρέσεως θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει ”πιθανά λογιστικά ζητήματα” στις επιχειρήσεις της και ανέβαλε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων 2003. Η μετοχή της εταιρίας βυθίστηκε 38% μετά την ανακοίνωση της είδησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Adecco ανακάλυψε ”πρακτική αδυναμία εσωτερικού ελέγχου” στις επιχειρήσεις της Βορείου Αμερικής και πιθανά ”προβλήματα ελέγχου και λογιστικής παρουσίασης”.

Πριν ανακοινώσει την αναγκαστική αναβολή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της, η Adecco επρόκειτο να παρουσιάσει τα στοιχεία στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Adecco, που εδρεύει στην Ελβετία, λαμβάνει το 20% των εσόδων της από τη Βόρειο Αμερική και 25% περίπου από τη Γαλλία. Λογιστικός της σύμβουλος είναι η Ernst & Young, που την ανέλαβε από την Arthur Andersen πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνουν αναλυτές, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι ”αλχημείες” στα λογιστικά της εταιρίας, θα είναι η τρίτη ευρωπαϊκή περίπτωση ”τύπου Enron”, μετά τις Ahold και Parmalat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v