Κέρδη στις ευρωαγορές, θετικά τα futures στη Wall

Ανοδικές παραμένουν οι τάσεις στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια του ευρώ στο 2%. Ελαφρώς ανοδικές τάσεις στα futures της Wall εν αναμονή μακρο-οικονομικών και επιχειρηματικών στοιχείων.

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές το μεσημέρι, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια του ευρώ, όπως αναμενόταν ευρέως.

Τα κέρδη στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις καθοδηγούν μετοχές όπως η Nokia, η Ericsson και η Alcatel, που στηρίζονται στις αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση των δαπανών σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τις επιχειρήσεις.

Σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της Unilever (2,9%) μετά τη σύσταση της Deutsche Bank για ”αγορά” της μετοχής.

Στην αμερικανική αγορά το κλίμα παραμένει θετικό αλλά πάντως τα προθεσμιακά συμβόλαια των μεγάλων δεικτών κινούνται με μικρές διακυμάνσεις, καθώς η αγορά τηρεί στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων και την έναρξη ανακοινώσεων κερδών από τις μεγάλες εταιρίες του Dow.

Οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με το Bloomberg, περιμένουν ελαφρά επιδείνωση της εικόνας της απασχόλησης, καθώς προβλέπουν αύξηση των αρχικών αιτήσεων ανεργίας στις 345.000 για την προηγούμενη εβδομάδα.

Την προ-περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί πτώση στις αιτήσεις, στις 339.000. Αναμένονται επίσης τα στοιχεία για τα επίπεδα των αποθεμάτων χονδρικής.

Τα futures του Dow διαμορφώνονται με άνοδο 0,11% στις 10.526 μονάδες, του Nasdaq με άνοδο 0,1% στις 1518 και του S&P 0,02% στις 1125 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v