Νέα μείωση ανέργων στη Γερμανία το Δεκέμβριο

Μειώθηκε κατά 21.000 άτομα ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, καθώς πολλές μικρομεσαίες κυρίως- επιχειρήσεις, παρουσιάζουν πλέον επέκταση στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης.

Νέα μείωση ανέργων στη Γερμανία το Δεκέμβριο
Υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η ανεργία στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, χάρη στο πρόγραμμα υποστήριξης της αυτοαπασχόλησης και της μερικής απασχόλησης που εφαρμόζει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ανέκαμψε από την ύφεση στο α’ εξάμηνο του 2003.

Ο αριθμός των ανέργων, προσαρμοσμένος σε εποχικούς παράγοντες, μειώθηκε κατά 21.000 άτομα τον Νοέμβριο, καθώς παρατηρείται επέκταση σε πολλές εταιρίες, ειδικά μικρομεσαίες, όπως τονίζουν οικονομολόγοι.



Κρίσιμα στοιχεία για την γερμανική οικονομία θα ανακοινωθούν και αύριο, με πρόβλεψη για διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος και αύξηση των παραγγελιών μεταποίησης για 5ο στους τελευταίους έξι μήνες τον Νοέμβριο.

Οι οικονομολόγοι στο πρακτορείο Bloomberg εκτιμούν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ξεπέρασε κατά πάσα πιθανότητα πέρσι το ρεκόρ του 2002, για να αυξηθεί 2% στα 135 δισ. ευρώ από 132,8 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v