Συσσωρευτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Το καλό ξεκίνημα των εταιρικών ανακοινώσεων στην Wall χθες, εμπνέει αισιοδοξία στους επενδυτές σε Παρίσι και Φρνακφούρτη αναφορικά με τη βελτίωση της επιχειρηματικής κερδοφορίας. Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στο Λονδίνο. Στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ στραμμένο το ενδιαφέρον σήμερα.

Αισιοδοξία ότι τα επιχειρηματικά αποτελέσματα θα υποστηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, ενέπνευσαν στην Ευρώπη οι ευοίωνες ανακοινώσεις από την χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τίτλοι των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, όπως η Alcatel και η Ericsson, που ενισχύονται μετά την ιδιαίτερα αισιόδοξη πρόβλεψη της Nokia για την πορεία των κερδών της, που στήριξε τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στην μετοχή της BP, πριν την ανακοίνωση των αρχικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται αυτή την ώρα στα υψηλότερα επίπεδα 9 μηνών, καθώς το ψύχος στις ΗΠΑ προβλέπεται να αυξήσει τη ζήτηση καυσίμων.

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τη μετοχή της Metro, την τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη, που ανακοίνωσε αποτελέσματα έτους τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Ο δείκτης FTSE κινείται το πρωί με απώλειες 0,17% στις 4.486 μονάδες, ενώ ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,53% στις 4.068 μονάδες και ο CAC 0,4% στις 3.606 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 κινείται με άνοδο και οδεύει προς την 7η συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, το μεγαλύτερο διάστημα ανόδου μετά τον Δεκέμβριο 1999. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 2,1% φέτος, επιπλέον της ανόδου 11% στο περασμένο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v