Καλά αποτελέσματα, μέτριες προβλέψεις από Intel

Τα κέρδη της Intel υπερδιπλασιάστηκαν στο δ’ 3μηνο 2003 και οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν 22%, αλλά οι προβλέψεις του κολοσσού της πληροφορικής για το τρέχον τρίμηνο απογοήτευσαν κάπως και προκάλεσαν πτώση στην τιμή της μετοχής.

Καλά αποτελέσματα, μέτριες προβλέψεις από Intel
Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Intel στο δ’ τρίμηνο του 2003 και οι πωλήσεις της εκτινάχθηκαν 22%.

Ωστόσο οι προβλέψεις του κολοσσού της πληροφορικής για τις πωλήσεις στο τρέχον α’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις μερίδας αναλυτών και προκάλεσαν διορθωτικές κινήσεις στους κλάδους ημιαγωγών των μεγάλων αγορών.

Η Intel ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν μετά την μείωση του κόστους παραγωγής.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 2,17 δισ. δολάρια ή 33 σεντς από 1,05 δισ. δολ. ή 16 σεντς ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης επιχείρησης ημιαγωγών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές αυξήθηκαν στα 8,74 δισ. δολάρια από 7,16 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη μετά το 2000. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κρεγκ Μπάρετ, δαπάνησε 15 δισ. δολάρια στην τελευταία τριετία σε νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για να αυξήσει την αποδοτικότητά της κι αυτή η κίνηση απέδωσε.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο θα κινηθούν στα 7,9 δισ. δολ. με 8,5 δισ. δολάρια, μια εκτίμηση που ήταν χαμηλότερη από τις περισσότερες προβλέψεις ιδιωτών οικονομολόγων, που σε μέσο όρο περιμένουν 8,24 δισ. δολάρια.

Η πρόβλεψη προκάλεσε πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρίας και τον κλάδο ημιαγωγών στις after hours συναλλαγές της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v