Κέρδη για τεχνολογία - ενέργεια στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι ευρωαγορές, μετά την αναβάθμιση του κλάδου ημιαγωγών που στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές και την άνοδο του πετρελαίου που στηρίζει τους ενεργειακούς τίτλους. Μικτή εικόνα στα futures της Wall.

Διατηρούν τις ανοδικές τάσεις οι ευρωαγορές, μετά την αναβάθμιση του κλάδου ημιαγωγών που στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές και την άνοδο του πετρελαίου που στηρίζει τους πετρελαϊκούς τίτλους.

Στους κερδισμένους της συνεδρίασης οι τεχνολογικές μετοχές όπως η ASML και η STMicroelectronics, μετά τη σύσταση της Dresdner Kleinwort Wasserstein προς τους επενδυτές να αγοράσουν τίτλους ημιαγωγών, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για τα επιχειρηματικά κέρδη τους.

Ο κλάδος διατήρησε ανοδικές τάσεις παρά την απογοήτευση που προκάλεσε στην αγορά η πρόβλεψη μείωσης μελλοντικών πωλήσεων από τη SAP. Ο δείκτης Stoxx των 600 τεχνολογικών εταιριών της Ευρώπης έχει ενισχυθεί 42% στο 12μηνο.

Κέρδη και για τις ενεργειακές επιχειρήσεις όπως Total και BP, καθώς το αργό πετρέλαιο ενισχύεται στο Λονδίνο στα 32,12 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Μαρτίου 2003.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,25% στις 4.460 μονάδες. Ο DAX κινείται με κέρδη 0,63% στις 4.020 μονάδες και ο CAC με άνοδο 1,05% στις 3.597 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτές τάσεις για τους μεγάλους δείκτες, καθώς η αγορά ”χωνεύει” τα δυναμικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, όταν ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq αναρριχήθηκε σε ρεκόρ 30 μηνών.

Τα futures του τεχνολογικού δείκτη υποχωρούν οριακά 0,5 μονάδες στις 1.544, ενώ του Dow Jones χάνουν 1 μονάδα στις 10.478 μονάδες. Τα συμβόλαια λήξης Μαρτίου του S&P υποχωρούν 1,1 μονάδα στις 1.127 μονάδες.

Στο επίκεντρο προβλέπεται να τεθεί η Oracle, μετά την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου να τοποθετήσει στέλεχος της εταιρίας στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, ενώ η αγορά περίμενε να τοποθετηθεί στέλεχος εκτός της εταιρίας στη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v