Πώληση μετοχών αξίας 1,6 δισ. δολ. από Tesco

Κεφάλαια ύψους 1,6 δισ. δολ. θέλει να συγκεντρώσει η μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών της Βρετανίας, Tesco, μέσω πώλησης 315 εκατ. μετοχών, προκειμένου να επεκταθεί στη Βρετανία αλλά και σε ξένες αγορές, όπως η Ουγγαρία.

Πώληση μετοχών αξίας 1,6 δισ. δολ. από Tesco
Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής στη Μ. Βρετανία, προχωρά σε πώληση μετοχών αξίας 890 εκατ. λιρών (1,6 δισ. δολ.) προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για να ανοίξει νέα καταστήματα.

Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει το ρευστό επίσης για να αγοράσει τα καταστήματα της Safeway που θα πουλήσει η William Morrison Supermarkets μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρίας Safeway, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco. Η εταιρία θα πουλήσει μέχρι 315 εκατομμύρια μετοχές.

Η μετοχή της Tesco, η οποία ανακοίνωσε επίσης ότι οι πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου αυξήθηκαν 7,5%, υποχώρησε 1,7% μετά την ανακοίνωση της είδησης. Η μετοχή έχει κερδίσει 33% στο 2003 μετά από απώλειες 29% στα δύο προηγούμενα χρόνια.

Τα κεφάλαια που θα εξασφαλίσει η Tesco θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των καταστημάτων Extra στους χώρους ένδυσης και προϊόντων υγιεινής και καλλωπισμού, αλλά και τις αγορές εμπορικών καταστημάτων σε ξένες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Ταϊλάνδη και η Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v