ASML: Θεαματική ανάκαμψη κερδών στο δ’ τρίμηνο

Τα πρώτα κέρδη της σε έξι τρίμηνα ανακοίνωσε η ASML Holding, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Τα καθαρά κέρδη στο δ’ τρίμηνο έφτασαν τα 16 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 50 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

ASML: Θεαματική ανάκαμψη κερδών στο δ’ τρίμηνο
Τα πρώτα κέρδη της σε έξι τρίμηνα ανακοίνωσε η ASML Holding, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ευρώπη, χάρη στις περικοπές των δαπανών και τις καλές πωλήσεις ακριβού εξοπλισμού.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στο δ’ τρίμηνο έφτασαν τα 16 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με απώλειες 50 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Η επιστροφή της ASML στην κερδοφορία επιβεβαιώνει την ανάκαμψη της βιομηχανίας ημιαγωγών, μετά από τρία χρόνια βύθισης, κατά τα οποία η ολλανδική εταιρία προχώρησε σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της εταιρίας ερευνών IDC, οι πωλήσεις ημιαγωγών διεθνώς αναμένεται αυξηθούν 18% φέτος στα 188,8 δισ. δολάρια, χάρη στη ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v