Συρρικνώθηκε 0,1% στο 2003 η γερμανική οικονομία

H ύφεση του πρώτου εξαμήνου ”νίκησε” την ανάκαμψη του δευτέρου για τη γερμανική οικονομία στο 2003, με αποτέλεσμα για το σύνολο του έτους να σημειωθεί συρρίκνωση 0,1%, με τη χειρότερη εμφάνιση μιας δεκαετίας.

Συρρικνώθηκε 0,1% στο 2003 η γερμανική οικονομία
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 0,1% στο 2003, με τη χειρότερη εμφάνιση από το 1993, καθώς η ύφεση του πρώτου εξαμήνου υπερκέρασε την ανάκαμψη του δευτέρου για το σύνολο του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η γερμανική οικονομία δυσκολεύεται να εμφανίσει ανάπτυξη στην τελευταία 3ετία καθώς η επιβράδυνση στην διεθνή οικονομία έπληξε τις εξαγωγές και τις επενδύσεις και έχει οδηγήσει την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα 4ετίας.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό επανέφεραν την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης σε πορεία ανάπτυξης στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μετά από συρρίκνωση στο α’ εξάμηνο του 2003.

Η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία στη συνέχεια του έτους.

Ιδιώτες οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί 0,5% στο α’ τρίμηνο του 2004 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την δική της, επίσημη, πρόβλεψη για την εν λόγω περίοδο στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v