Πτώση 1,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Πτώση 1,8% στα 969.787 οχήματα σημειώθηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη το Δεκέμβριο. Μείωση των πωλήσεων παρατηρήθηκε για τις Peugeot και Fiat, ενώ αυξήθηκαν αυτές των Volkswagen και BMW.

Πτώση 1,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Πτώση 1,8% στα 969.787 οχήματα εμφάνισαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη τον Δεκέμβριο. Η μείωση των πωλήσεων στις Peugeot και Fiat ”οδήγησε” την πτώση του κλάδου, ενώ οι Volkswagen και BMW αύξησαν τις πωλήσεις τους χάρη στην καλή πορεία των νέων μοντέλων τους.

Οι πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, της Peugeot υποχώρησαν 12,9% και της Fiat 19,7%. Οι πωλήσεις της Volkswagen αυξήθηκαν 4,4%.

Τα αποτελέσματα της Volkswagen υποστήριξαν οι καλές πωλήσεις του νέου Golf. Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν στα 49.607 οχήματα και ξεπέρασαν τις πωλήσεις της Mercedes.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνέχισαν να κερδίζουν πωλήσεις και μερίδια αγοράς στη δυτική αγορά, χάρη κυρίως στις πωλήσεις της θυγατρικής της Renault, Nissan, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν 25% στα 33.663 οχήματα. Οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν 1,2% στα 39.300 οχήματα.

Από κοινού οι Ιάπωνες και Κορεάτες κατασκευαστές κέρδισαν επιπλέον μερίδιο 1,8% στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης πέρσι. Όλες οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πλην της BMW και της Rover έχασαν μερίδιο αγοράς στο 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v