Reuters: Πουλά ποσοστό θυγατρικής της

Αριθμό 40 εκατ. μετοχών (από τα 103 που κατέχει συνολικά) της τεχνολογικής εταιρίας Tibco αποφάσισε να διαθέσει η Reuters, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για βελτίωση των μεγεθών της μέσω της επιστροφής στο core business.

Reuters: Πουλά ποσοστό θυγατρικής της
Τα σχέδιά της να διαθέσει ποσοστό που κατέχει στην εταιρία Tibco ανακοίνωσε η Reuters, ως μέρος του γενικότερου σχεδίου της να απεμπλακεί από την κατά 49% θυγατρική της.

Η Reuters θα διαθέσει 40 εκατ. μετοχές της εισηγμένης στο Nasdaq τεχνολογικής εταιρίας, τις οποίες θα αγοράσει η ίδια η Tibco.



Η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες της Reuters να αντιστρέψει την εικόνα των δύο συνεχόμενων ετών υποχώρησης στα έσοδα, επιστρέφοντας στο core business.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, μια τέτοια εξέλιξη θα ”λύσει τα χέρια” της Tibco ώστε αυτή να μπορέσει να διαθέτει προϊόντα της και προς άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Αν αυτό συμβεί με επιτυχία, επισημαίνουν οι ίδιοι, είναι πιθανόν η αξία της μετοχής της Tibco να αυξηθεί σημαντικά και άρα η πώληση του υπόλοιπου ποσοστού να γίνει σε υψηλότερο τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v