Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα για τις ευρωαγορές

Τάσεις συσσώρευσης επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τα χθεσινά κέρδη, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να διατηρούν το θετικό momentum, εν μέσω αισιοδοξίας για τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Siemens, τα οποία ανακοινώνει στο τέλος της εβδομάδας.

Οριακές είναι οι μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από τη χθεσινή άνοδο, με το momentum να διατηρείται θετικό, ιδίως για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Siemens αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των παραγγελιών δ΄ τριμήνου κατά 35%, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα.

Αντίθετα, πιέσεις επιφέρει στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών η ανακοίνωση της Lonza, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής συστατικών για φάρμακα, ότι αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλός της.

Εξάλλου, η Carlsberg, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία ζυθοποιίας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της γερμανικής Holsten-Brauerei, ύψους 1,07 δισ. ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου, με την UBS να αναβαθμίζει τη σύστασή της για την Deutsche Lufthansa σε ”buy” από ”neutral”, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της British Airways.

O FTSE-100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,15%, στις 4511,3 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει πτώση 0,08%, στις 4136,78 μονάδες. Ο CAC 40 καταγράφει υποχωρεί 0,27%, στις 3679,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v