Ανοδικές τάσεις στις αγορές, εν αναμονή macro ΗΠΑ

Επιχειρηματικές ειδήσεις ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές, ενώ, παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή. Ανοδος για τράπεζες και ασφάλειες, πτώση για λιανικές πωλήσεις στις ευρωαγορές.

Επιχειρηματικές ειδήσεις κινούν τα νήματα στις αγορές Ευρώπης και ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή.

Στην Ευρώπη οι μετοχές των τραπεζών ενισχύονται, καθώς η πρόθεση της J.P. Morgan να εξαγοράσει την Bank One ανακίνησε την προοπτική εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο. Κέρδη εμφανίζει και ο ασφαλιστικός κλάδος μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τις ING και Axa.

Πτώση παρουσιάζει ο κλάδος λιανικών πωλήσεων μετά την ανακοίνωση της βρετανικής GUS για επιβράδυνση στο β΄ εξάμηνο και τη σύσταση της Goldman για μείωση θέσεων στη Marks & Spencer.

Ο δείκτης FTSE κινείται με άνοδο 0,39% στις 4.473 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,88% στις 4.104 μονάδες και ο CAC με άνοδο 0,95% στις 3.661 μονάδες.

Στην αμερικανική αγορά τα futures κινούνται με ελαφρώς ανοδικές τάσεις, καθώς η αγορά περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία της Federal Reserve για τη βιομηχανική παραγωγή, που οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι βελτιώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Τα futures Μαρτίου του Standard & Poor’s κερδίζουν 1,2 μονάδες στις 1.134 μονάδες, του Dow Jones 12 μονάδες και του Nasdaq ενισχύονται κατά 6,5 μονάδες στις 1.544 μονάδες.

Εάν οι δείκτες S&P και Dow κλείσουν σήμερα με άνοδο, θα είναι η όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών -το μεγαλύτερο διάστημα ανόδου σε έξι χρόνια.

Για τα macro των ΗΠΑ, η πλειονότητα των οικονομολόγων αναμένει, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου CNN, βελτίωση. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα των επιχειρήσεων προβλέπεται ότι αυξήθηκαν με περιορισμένο ρυθμό 0,2% τον Νοέμβριο από 0,4% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι βελτιώθηκε κατά 0,5% από 0,9% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο δείκτης αξιοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητας Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι βελτιώθηκε ανεπαίσθητα στο 76% από 75,7% στον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τέλος, που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 94 από 92,6 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v