Τεχνολογικά κέρδη στην Ευρώπη

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, με άξονα κυρίως τις μετοχές των Infineon και Ericsson, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Κλειστή η αγορά της Νέας Υόρκης λόγω της αργίας του Martin Luther King.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών οδήγησαν σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Wall Street να παραμένει κλειστή λόγω της αργίας του Martin Luther King.

Ειδικότερα, η Infineon ενισχύθηκε περί το 1,5%, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου χρήσης, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, με κέρδη περί το 2,5% έκλεισε και η Ericsson, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης κερδοφορίας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, της κοινοπραξίας της με την ιαπωνική Sony, Sony Ericsson Mobile.

Αντίθετα, η βρετανική μηχανολογική Invensys υποχώρησε κατά 9,1%, καθώς δημοσίευμα των Sunday Times ανέφερε την έκδοση νέων μετοχών ύψους 500 εκατ. στερλίνες, για την αποπληρωμή των χρεών της, που ανέρχονται στα 834 εκατ. στερλίνες.

Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, με την BP να ενισχύεται περί το 2,8% και την Royal Dutch Petroleum να σημειώνει άνοδο κατά 1%.

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Βρετανίας, κατέγραψε κέρδη περί το 3,9%, καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της σε buy από neutral, ενώ άνοδο κατά 2% σημείωσε και η Prudential.

Αντίθετα, περί το 2,5% υποχώρησε η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, καθώς η Merrill Lynch συμβούλεψε τους πελάτες της να πουλήσουν τις μετοχές της εταιρίας.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4518,1 μονάδες με άνοδο 0,67%, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 4139,92 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,49% στις 3689,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v