Volkswagen: Υποβάθμιση σύστασης από Merrill Lynch

Υποβαθμίζει την σύσταση της σε ”πώληση” για την μετοχή της Volkswagen η Merrill Lynch. Παράλληλα, η Merrill αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για κερδοφορία της VW, λόγω κυρίως της ενδυνάμωσης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Volkswagen: Υποβάθμιση σύστασης από Merrill Lynch
Σε μείωση των προβλέψων της για την κερδοφορία της Volkswagen κατά τη διάρκεια των ετών 2003- 2005, προχώρισε η Merrill Lynch, υποβαθμίζοντας παράλληλα και την σύσταση της για τη μετοχή σε ”sell” από ”neutral”.

Η μείωση των προβλέψεών της Merrill Lynch για τα κέρδη ανά μετοχή της Volkswagen, έγινε υπό το σκεπτικό ότι η ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το νέο σενάριο της Merrill Lynch για τη μέση συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου/ευρώ για τη διετία 2004- 5 διαμορφώνεται στο 1,20 δολ. έναντι της προηγούμενη εκτίμησης για ευρώ αντίστοιχο του 1,10 δολ.

Ως εκ τούτου η Merrill Lynch μείωσε την πρόβλεψή της για το τα κέρδη ανά μετοχή του 2003 της Volkswagen κατά 23% στα 2,67 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η πρόβλεψη για το 2004 μειώθηκε κατά 8,4% στα 3,62 ευρώ ανά μετοχή και κατά 15,8% για το έτος 2005 στα 3,75 ευρώ ανά μετοχή (19/01/04).

Τέλος, η θετική τάση στην αγορά της Κίνας που φαίνεται να εξασθενεί, δεν αντισταθμίζει την αρνητική εικόνα που υπάρχει σε άλλες αγορές (και πιο ειδικά στις Η.Π.Α.), όπου η ζήτηση για τα μοντέλα της Volkswagen εξακολουθεί να είναι χαμηλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v