Στάση αναμονής για τις ευρωαγορές

Τη χθεσινή συμπεριφορά των αμερικανικών αγορών, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, επιχειρούν να ερμηνεύσουν οι επενδυτές στις ευρωαγορές, τηρώντας στάση αναμονής. ”Σημείο-κλειδί” της σημερινής συνεδρίασης η συμπεριφορά του δολαρίου.

Στάση αναμονής τηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζουν μικρές μεταβολές, αφομοιώνοντας τα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, αλλά και τη ”χλωμή” αντίδραση του δείκτη Dow Jones, που έκλεισε χαμηλότερα.

Τα εταιρικά νέα της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι λιγοστά και σύμφωνα με την άποψη των αναλυτών δεν θα είναι από μόνα τους ικανά να δώσουν τάση στις ευρωαγορές.

Σημαντική θεωρείται εξάλλου η σημερινή συμπεριφορά της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο, αφού χθες πραγματοποιήθηκε απότομη άνοδος, η οποία εν μέρει ”ακύρωσε” την αισιοδοξία που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η διόρθωση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ενδιαφέρον για τους τεχνολογικούς τίτλους αναμένεται να προκαλέσουν τα αποτελέσματα της αμερικανικής Advance Micro Devices, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Στο +0,05% και τις 4.501 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κέρδη της τάξης του 0,42% καταγράφει ο DAX, στο επίπεδο των 4.123 μονάδων και ο CAC 40 (+0,26%), ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 3.669 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v