Αύξηση πωλήσεων, μείωση κερδών προβλέπει η Nokia

Αύξηση πωλήσεων αλλά μείωση κερδών προβλέπει για το α’ τρίμηνο 2004 η Nokia, καθώς οι αγορές κινητής τηλεφωνίας στο δυτικό κόσμο εισέρχονται σε φάση κορεσμού και ο ανταγωνισμός πιέζει τις τιμές των συσκευών.

Αύξηση πωλήσεων, μείωση κερδών προβλέπει η Nokia
Αύξηση πωλήσεων αλλά μείωση κερδών προβλέπει για το α’ τρίμηνο 2004 η μεγαλύτερη εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, η Nokia Oyj.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρίας στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις υποδεικνύουν ότι τα κέρδη α’ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 17 σεντς ανά μετοχή από 19 σεντς στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν 3% με 7%. Οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους στο πρακτορείο Bloomberg περίμεναν ότι η Nokia θα προβλέψει κέρδη α’ τριμήνου στα 21 σεντς ανά μετοχή και αύξηση πωλήσεων 5%.

Οι πωλήσεις της Nokia εμφανίζουν πτώση επί δύο χρόνια, καθώς οι δυτικές αγορές κινητής τηλεφωνίας ωριμάζουν και οι τιμές των συσκευών υποχωρούν, ενώ η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου επιδεινώνει τον ανταγωνισμό από τις ξένες εταιρίες, όπως την αμερικανική Motorola.

Η εταιρία προσβλέπει πλέον σε αγορές όπως η Κίνα καθώς και στις νέες συσκευές με ενσωματωμένες κάμερες και άλλες ψηφιακές ευκολίες, για την αναθέρμανση των πωλήσεών της.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου αυξήθηκαν στα 25 σεντς ανά μετοχή από 22 σεντς στο προηγούμενο έτος, χάρη στη μείωση των δαπανών και την αύξηση των πωλήσεων συσκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v