Προτάσεις εξαγοράς κοιτά η AT&T Wireless

Οι ζημιές που κατέγραψε και στο τέταρτο τρίμηνο, ωθούν την AT&T Wireless να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο εξεύρεσης αγοραστή, επισημαίνοντας πως το κλίμα στην αγορά είναι ευνοϊκό και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί και σημαντικοί από όλο το κόσμο.

Προτάσεις εξαγοράς  κοιτά η AT&T Wireless
Την πρόθεση της για ενδεχόμενο εξεύρευσης αγοραστή γνωστοποιεί η αμερικάνικη AT&T Wireless Services, ύστερα από τις ζημιές που σημείωσε στο τέταρτο τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, η AT&T Wireless ανακοίνωσε ζημιές που ανήλθαν στα 84 εκατ. δολάρια ή 3 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με εκείνες των 131 εκατ. δολαρίων ή 5 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν κέρδος 1 σεντ ανά μετοχή της AT&T Wireless.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,1% στα 4.215 δισ. δολάρια από 4.047 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ 128.000 νέοι συνδρομητές προστέθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο, αγγίζοντας συνολικά τους 22 εκατ. συνδρομητές.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούσαν ένα μέσο όρο αύξησης της πελατείας κατά 217.000 συνδρομητές την ίδια περίοδο.

Τις τεχνικές δυσκολίες και τα λειτουργικά προβλήματα ανέφερε ως κυριότερους λόγους για την εμφάνιση των οικονομικών στοιχείων του δ΄ τριμήνου, ο CEO της AT&T Wireless, John Zeglis.

Η AT&T Wireless, τρίτη σε μέγεθος στις ΗΠΑ, δήλωσε σχετικά με το θέμα της εξαγοράς της, πως έχει προσλάβει τις Merrill Lynch και Wachtell, Lipton, Rosen & Katz για να εκτιμήσουν την κατάσταση και τις επιλογές της, καθώς το όνομά της έχει συνδεθεί με πιθανούς ενδιαφερομένους - ανταγωνιστές όπως τη Cingular Wireless και την ιαπωνική NTT DoCoMo.

Επιπλέον, τον ίδιο ”ζήλο” δείχνουν και άλλες εταιρίες παγκοσμίως, γεγονός που δεν αμφισβητεί η AT&T και δηλώνει πως οι παγκόσμιες εξελίξεις και η κατάσταση του κλάδου ευνοούν τέτοιες στρατηγικές κινήσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο παρασκήνιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο CEO της Vodafone, Α. Sarin επιφυλάχτηκε να απαντήσει όταν ερωτήθηκε σχετικά με την επικείμενη εξαγορά της AT&Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v