Μικτές τάσεις για ευρωαγορές - futures

Εν αναμονή νέων εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς ”χωνεύουν” τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, οι μετοχές στις ευρωαγορές έχουν μικτή εμφάνιση. Υποτονικά και τα futures στη Wall, εν αναμονή στοιχείων για την απασχόληση.

Μικτή είναι η εμφάνιση των μετοχών στην Ευρώπη και των προθεσμιακών συμβολαίων στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι μεγάλες εταιρίες στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,11% στις 4.506 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,24% στις 4.148 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,65% στις 3.700 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις της Ford Motor και της Pfizer, καθώς και στη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για την απασχόληση. Κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Kodak στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση μείωσης του προσωπικού της κατά 20% στην ερχόμενη τριετία.

Τα futures του δείκτη Standard & Poor’s λήξης Μαρτίου υποχωρούν 1,1 μονάδα στις 1.144 μονάδες. Ο δείκτης έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2002, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών τραπεζών. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones υποχωρούν 12 μονάδες στις 10.585 μονάδες και του Nasdaq ενισχύονται 1,5 μονάδες στις 1.548,5 μονάδες.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα κοντά στα προηγούμενα επίπεδά του, που είναι τα χαμηλότερα τριών χρόνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του CNN, προβλέπεται ότι κατατέθηκαν 345 χιλιάδες αιτήσεις, από 343 χιλιάδες στην προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v