ΗΠΑ: Νέα (οριακή) υποχώρηση για επιδόματα ανεργίας

Μείωση κατά 1.000 εμφάνισαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, διαψεύδοντας θετικά τους αναλυτές και παραμένοντας στις 341.000 και σε χαμηλά επίπεδα. Αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις (+0,2%) ήταν η άνοδος του δείκτη των δεικτών.

ΗΠΑ: Νέα (οριακή) υποχώρηση για επιδόματα ανεργίας
Η αμερικανική αγορά εργασία συνεχίζει να διευρύνεται δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, με οριακούς όμως ρυθμούς τη στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή αύξηση των ανέργων.

Η σταθεροποίηση των επιδομάτων ανεργίας κάτω από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας ικανοποίησε τους αναλυτές και τους επενδυτές, παρόλο που η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας συνέπεσε με την ανακοίνωση της Kodak για 15.000 απολύσεις, που περιόρισε τη σχετική αισιοδοξία των αναλυτών για ισχυρή διεύρυνση της αγοράς εργασίας μέσα στους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ.

Νέα υποχώρηση κατά 1.000 εμφάνισαν τα επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 341.000.

Οι αναλυτές πάντως προέβλεπαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα θα παρέμεναν κάτω από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας, εξαιτίας της αύξησης της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που οδηγεί πολλές εταιρείες να προσλάβουν προσωπικό για να ανανεώσουν τα αποθέματα και να καλύψουν την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν μάλιστα ότι ο αριθμός των αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας θα έφθαναν στις 345.000 αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, από τις 343.000 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο δείκτης των δεικτών σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,2% το Δεκέμβριο, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Το Νοέμβριο η άνοδος ήταν της τάξης του 0,3%.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για διατήρηση του ”ισχυρού ρυθμού” ανάπτυξης, καθώς οι επτά από τους δέκα κύριους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης, κινήθηκαν υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v