Συσσωρεύουν στα τρέχοντα επίπεδα οι ευρωαγορές

Ακολουθώντας τις απώλειες της Wall, οι ευρωαγορές εμφανίζουν διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα, βύθιση στη μετοχή της Ryanair.

Διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς κορυφώνεται η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ακολουθώντας το ”βήμα” της Wall Street, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,35% στις 4.431 μονάδες και ο DAX 0,46% στις 4.115 μονάδες.

Τα αποτελέσματα της Vodafone ικανοποίησαν την αγορά, αλλά είχαν προεξοφληθεί και η μετοχή υποχωρεί το πρωί, ενώ και η μεγαλύτερη εταιρία ασύρματης τηλεφωνίας της Ισπανίας, η Telefonica Moviles, ανακοίνωσε αύξηση των συνδρομητών της κατά 4,2 εκατομμύρια στο δ’ τρίμηνο.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ανακοινώσεις, η μεγαλύτερη εταιρία τσιμέντων στον κόσμο Lafarge ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων 6,5% το 2003 εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Η Air Liquide, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία φυσικού αερίου για βιομηχανική χρήση, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 4,2% στο δ’ τρίμηνο, ενώ η Ryanair προέβλεψε μείωση πωλήσεων έως 10% στο έτος.

Η μετοχή της Ryanair βυθίστηκε 20% στα 5,43 ευρώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ η ανταγωνιστική της easyJet υποχωρεί 6,1% στις 333,5 πένες.

Σήμερα, αναμένονται τα αποτελέσματα της STMicroelectronics, που προβλέπεται να ανακοινώσει πτώση 8% στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου και αύξηση πωλήσεων 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v