Προβλέψεις μείωσης κερδών 10% από την Ryanair

Μέχρι και 10% θα υποχωρήσουν τα κέρδη της Ryanair στο τρέχον οικονομικό έτος, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων στο δ’ τρίμηνο έχουν υποχωρήσει μέχρι και 30% από το ίδιο διάστημα στο προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Προβλέψεις μείωσης κερδών 10% από την Ryanair
Η Ryanair Holdings, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το σύνολο του οικονομικού έτους θα υποχωρήσουν μέχρι και 10% καθώς μειώνει τις τιμές για να τονώσει την ζήτηση στις νέες διαδρομές της και να γίνει πιο ανταγωνιστική έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών.

Τα καθαρά κέρδη πλην εφάπαξ περιπτώσεων, στο 12μηνο μέχρι 31 Μαρτίου θα υποχωρήσουν στα 215 εκατ. ευρώ καθώς οι τιμές των εισιτηρίων στο δ’ τρίμηνο έχουν υποχωρήσει μέχρι και 30% από το ίδιο διάστημα στο προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ryanair.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάικλ Ο’Λήρι δήλωσε ότι ”παραμένουμε επιφυλακτικοί για τις προοπτικές των τιμών και των περιθωρίων μας.”

Η Ryanair μετέφερε 6,1 εκατομμύρια επιβάτες στο τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο, μια αύξηση 54% καθώς αύξησε κατά 59% επιπλέον τη μεταφορική της χωρητικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v