Ο Σόρος ”ρίχνει” τις ευρωαγορές

Οι προβλέψεις του ”γκουρού” Τζορτζ Σόρος για περαιτέρω πτώση του δολαρίου ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές, ενώ η Aventis φέρεται να απέρριψε την προσφορά της Sanofi, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες. Πτωτικά κινούνται τα futures.

Οι εκτιμήσεις του ”γκουρού” των επενδύσεων Τζορτζ Σόρος από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι το δολάριο θα υποχωρήσει περαιτέρω άσκησαν πιέσεις στις ευρωαγορές, καθώς η άνοδος του ευρώ προοιωνίζεται προβλήματα για τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες.

Οι μετοχές των εταιριών που έχουν μεγάλη εξάρτηση από τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπως η Siemens, η DaimlerChrysler και η Royal Philips Electronics, σημειώνουν αισθητή πτώση.

Στις αντιδράσεις της επιχειρηματικής είδησης της ημέρας -της προσφοράς της Sanofi για την Aventis- η L’Oreal και η Total που ελέγχουν μερίδια στη Sanofi σημειώνουν πτώση, καθώς, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, η Aventis απέρριψε την πρόταση της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,36% στις 4.444,8 μονάδες, ενώ ο DAX 0,58% στις 4.127 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC εμφανίζει πτώση 0,49% στις 3.675 μονάδες.

Τα futures της Wall Street παραμένουν πρακτικώς αμετάβλητα, καθώς η αγορά περιμένει σημαντικά επιχειρηματικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, που είναι η πιο δραστήρια στην περίοδο ανακοίνωσης κερδών.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Texas Instruments και η American Express και στις εκτιμήσεις προβλέπεται ότι οι δύο εταιρίες θα προσφέρουν βελτιωμένη εικόνα κερδοφορίας.

Σήμερα αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της McDonald’s, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα δ’ 3μήνου, μεταξύ άλλων, οι κορυφαίες Procter & Gamble και Exxon Mobil.

Στα macro της Wall αναμένεται η έρευνα για τις μεταπωλήσεις κατοικιών. Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, ολοκληρώνοντας έτσι την καλύτερη χρονιά στην ιστορία.

Οικονομολόγοι προβλέπουν στο Bloomberg ότι τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν σπίτια με ρυθμό 6,11 εκατομμυρίων σε ετήσια βάση.

Τα futures λήξης Μαρτίου του S&P υποχωρούν 1,2 μονάδες στις 1.139 μονάδες. Τα προθεσμιακά του Dow Jones υποχωρουν 7 μονάδες στις 10.544, ενώ του Nasdaq 3 μονάδες στις 1.530 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v