Πτώση δολαρίου, άνοδο μετοχών προβλέπει ο Σόρος

Οι αμερικανικές αρχές δεν πρόκειται να παρέμβουν στις αγορές και το δολάριο θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 2004, προέβλεψε από το βήμα του Νταβός ο ”γκουρού” των επενδύσεων Τζορτζ Σόρος.

Πτώση δολαρίου, άνοδο μετοχών προβλέπει ο Σόρος
Περαιτέρω πτώση του δολαρίου στο 2004 και άνοδο στις τιμές των μετοχών προέβλεψε από το βήμα του Νταβός ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Όταν τα νομίσματα υποχωρούν, τείνουν να επιταχύνουν την πτώση τους, δήλωσε ο ”γκουρού” των επενδύσεων σε τηλεοπτική συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

”Δεδομένου ότι η πτώση του δολαρίου βραχυπρόθεσμα είναι ευνοϊκή για την αμερικανική οικονομία, οι αρχές την ευνοούν,” δήλωσε ο Σόρος, για να προσθέσει ότι ”αυτό είναι βέβαια ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, γιατί μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Για την ώρα όμως, οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να συνεργαστούν σε τυχόν παρεμβάσεις στις αγορές”.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σόρος δεν περιμένει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά θα αναλάβουν συντονισμένη δράση για τον περιορισμό της πτώσης του δολαρίου κατά τη σύνοδο του G7 στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Παρά την πτώση του δολαρίου, ο 73χρονος κερδοσκόπος πιστεύει ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τοποθετούνται στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Μολονότι οι αμερικανικές μετοχές ίσως είναι πράγματι υπερτιμημένες, ”αυτό δεν είναι καθοριστικός παράγοντας αν θα ανέβουν ή θα πέσουν. Μπορεί να γίνουν ακόμη πιο υπερτιμημένες και αυτή την περίοδο πιστεύω ότι επικρατεί τέτοια τάση”.

Ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους στην αμερικανική προεδρία και δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια σε πολύ χαμηλό επίπεδο επί μεγάλο χρονικό διάστημα για να υποστηρίξει την απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v